190 relats optaran al 22è Premi de narrativa curta per Internet TINET

La convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2018-2019 tanca amb altes xifres de participació

21.01.2019

Redacció. El passat dia 15 de gener a les 12h de la nit, va tancar-se el termini de presentació de treballs als Premis Literaris Ciutat de Tarragona en l’edició actual, 2018-2019. Un cop revisats tots els originals per comprovar-ne el compliment de les bases i fet el recompte, el resultat és el següent:

  • Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler: 89
  • Premi de traducció Vidal Alcover: 13
  • Premi de narrativa curta per Internet TINET: 190

Cartell del 22è Premi TINETPel que fa a la xifra de relats presentats al premi TINET, els 190 que s’hi han presentat constitueixen una xifra alta, però una mica per sota de les dels darrers anys (236 l’edició anterior). Malgrat les oscil·lacions en el nombre de participants que presenta aquest premi, la xifra no deixa de ser molt considerable.

El premi TINET de narrativa breu continua sent un premi molt participatiu, que dona cabuda sobretot a gent que comença, sense excloure, però, autors amb trajectòria consolidada. L’atractiu del premi Tinet és doble. D’una banda, la dotació econòmica (1.000 €), que sembla petita, però que no ho és si tenim en compte que es refereix a un conte de 6 pàgines com a màxim; d’altra banda, el fet que, a més, del conte premiat, altres 14 són publicats.

En tots tres premis es detecta que els participants provenen dels diferents territoris de parla catalana. La majoria, del Principat de Catalunya, i la resta del País Valencià, les Illes Balears i la Catalunya Nord. Hi ha també alguns treballs procedents de fora del domini català, concretament de Galícia, La Rioja, França, Suïssa o Canadà. 

A partir d’aquest moment, els lectors que fan la preselecció de les obres i els membres dels jurats començaran a treballar per tal que en el proper 11 de maig es puguin donar a conèixer els tres veredictes.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joieria Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.