236 relats competiran per endur-se el 21è Premi TINET de narrativa breu

01.02.2018

Redacció TINET. El passat dia 15 de gener a les 12h de la nit, va tancar-se el termini de presentació de treballs als Premis Literaris Ciutat de Tarragona en l’edició actual, 2017-2018. Un cop revisats tots els originals per comprovar-ne el compliment de les bases i fet el recompte, el resultat és el següent:

  • Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler: 108
  • Premi de traducció Vidal Alcover: 10
  • Premi de narrativa curta per Internet Tinet: 236

Se segueix, en línies generals, la tendència establerta i els Premis Literaris es mantenen en una franja alta de participació i es produeixen lleus oscil·lacions d’un any per altre. Pel que fa a la xifra al premi TINET arriba a les 236 obres presentades. D’aquesta manera, el premi TINET de narrativa breu continua sent un premi molt participatiu, que dóna cabuda sobretot a gent que comença, sense excloure, però, autors amb trajectòria consolidada. Com en la resta de premis del cartell, es detecta que els participants provenen dels diferents territoris de parla catalana. La majoria, del Principat de Catalunya, i la resta del País Valencià i les Illes Balears. Hi ha també alguns treballs procedents de fora del domini català.

Els guanyadors es faran públics al maig

A partir d’aquest moment, els lectors que fan la preselecció de les obres i els membres dels jurats començaran a treballar per tal que en el proper mes de maig es puguin donar a conèixer els tres veredictes.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joieria Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.