Altafulla estrena un punt recàrrega de mòbils i servei wifi alimentat per la pressió de l'aigua

L’Ajuntament d’Altafulla i l’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla han instal·lat la primera estació

05.02.2016

L’Ajuntament d’Altafulla i l’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla han instal·lat la primera estació de recàrrega de dispositius electrònics i servei WIFI, que genera energia amb la pressió de l’aigua. Es tracta del projecte Water Green Project, que aprofita el sobrant de pressió de l’aigua de la xarxa de canonades de subministrament d’Altafulla per generar electricitat mitjançant una turbina.

Redacció TINET / Ajuntament d'Altafulla Es tracta d’un sistema que s’alimenta per l’energia renovable generada per la pròpia xarxa municipal d'abastament d'aigua. Aquesta acció permetrà als residents habituals, i també als visitants, gaudir de servei wifi amb la possibilitat de carregar el seu dispositiu sense cap cost per a ells ni per l’Ajuntament.

Mitjançant una turbina transformem la pressió de l’aigua en energia elèctrica per ser aprofitada de forma contínua. Està previst que un cop es comprovi el bon funcionament d’aquesta estació, se n’instal·lin més arreu del municipi. A més de la recàrrega de mòbils i tauletes, les aplicacions previstes per un futur immediat seran molt interessants, entre d’altres, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, el subministrament parcial de l’enllumenat públic i altres usos propis del servei com l’alimentació de bombes, instrumentació i equips més complexes.

L’empresa proveïdora de l’estació de càrrega és Yup!Charge, una de les empreses més importants d’instal·lació d’estacions de càrrega per a dispositius electrònics en espais públics. I Tecnoture és l’empresa proveïdora del sistema de muntatge de la microturbina per a la càrrega i servei WIFI.

Cal destacar que no es coneix cap platja urbana que compti amb un dispositiu d'aquestes característiques a tota Europa, d’acord amb les conclusions del Congrés Mediterrani d’Smart Green Cities, que va tenir lloc a Reus a finals de l’any passat.

El cost d’aquest projecte és d’uns 40.000 euros, a càrrec de l’empresa gestora del servei municipal d’aigües. Amb aquest projecte es generaran més de 1.000 kwh a l’any d’energia “verda” al municipi.