Arriba la Viquimarató, la II Nit de la Llengua al món digital a Tarragona

01.10.2014

FONT: Biblioteca Pública de Tarragona / El dia 3 d’octubre se celebrarà al Port de Tarragona la II Nit de la Llengua al Món Digital  o Viquimarató de la llengua catalana, una acció intensiva d’edició de la viquipèdia centrada en la llengua catalana, amb l’objectiu d’ampliar la informació sobre una sèrie de 300 fets que han tingut importància en la història de la llengua.

L’octubre de 2013 es va fer per primera vegada al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració d’Amical Wikimedia. Enguany es preveu fer a Tarragona (també a Girona, Lleida i Tortosa) i, amb motiu del Tricentenari, estarà centrada en 300 fets de llengua de caire polític, històric, social o lingüístic que han estat rellevants per a la història de la llengua catalana.
A les 18 h es donarà la benvinguda als participants i l’activitat començarà amb un petit taller d’introducció a l’edició wiki. A les 19 h s’iniciarà la viquimarató pròpiament dita, que durarà fins a les 24.00 h. Cap a les 21.30 se servirà un sopar fred.
Les persones que s’hi vulguin inscriure només han d’accedir a l’article de la Viquipèdia “Viquipèdia: Viquimarató nit digital” i afegir-se a la llista de participants, si ja tenen compte d’usuari a la Viquipèdia. En cas de no disposar de compte d’usuari, cal enviar un missatge de correu electrònic a l’adreça següent: comunicacio@wikimedia.cat.
Les persones que hi vulguin participar poden triar entre dos tipus de tasques: revisar ortografia i/o ampliar continguts amb referències a fonts fiables. L’únic que s’ha de fer és portar un ordinador portàtil o una tauleta i res més. No és necessari ser membre d’Amical Wikimedia ni haver editat mai la Viquipèdia.

L'esdeveniment l'organitzen la Direcció General de Política Lingüística i Amical Wikimedia amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Tarragona.