Baixa a la meitat el preu màxim de tarifa de dades en itinerància dins d'Europa

La mesura és operativa des d'aquest dimarts, 1 de juliol

01.07.2014

A partir de l'1 de juliol de 2014, la UE reduirà els límits dels preus de la descàrrega de dades a menys de la meitat: de 45 a 20 cèntims per megabyte. Sortirà més barat consultar mapes, contemplar vídeos, llegir el correu i actualitzar les xarxes socials mentre es viatja dins de la UE. Per citar un exemple: els aficionats al futbol que viatgin per la UE mentre es juga la Copa del Món pagaran per la itinerància de dades 25 vegades menys que a la Copa del Món de 2010.

Les trucades telefòniques i missatges de text també s'abarateixen. Una bona notícia, ja que els ciutadans comunitaris podran viatjar per Europa i seguir en contacte amb els familiars i amics del seu país a un preu més baix. Des que la UE introduís límits de preus en relació amb la itinerància de dades, el consum ha augmentat de manera espectacular.

És més, a partir d'ara, els operadors mòbils a Europa podran oferir als seus clients un pla específic d'itinerància abans de sortir de viatge i, en ocasions, permetre que triïn un operador mòbil local per a serveis de dades com enviar correu electrònic, llegir premsa en línia, pujar fotos o contemplar vídeos al país visitat. D'aquesta manera, podran comparar les ofertes d'itinerància i aprofitar les ofertes i preus més atractius quan sortin de vacances.

 

ActivitatLímits 2013 (sense IVA)Límits 2014 (sense IVA)
Trucar14 cèntims/min.19 cèntims/min.
Rebre una trucada7 cèntims/min.5 cèntims/min.
Enviar un SMS8 cèntims6 cèntims
Dades / Navegar45 cèntims/MB20 cèntims/MB

 

Les tarifes d'itinerancia podrien desaparèixer totalment aviat

Però això no és tot, la Unió Europea treballa per implantar noves normes que eliminin completament els càrrecs per itinerància. El Reglament sobre un continent connectat de la Comissió suposaria el final dels càrrecs per itinerància, a més de garantir una Internet oberta i neutral i una millor protecció dels consumidors de serveis mòbils i de banda ampla. S'espera que, a finals de 2014, s'aprovi l'eliminació completa del roaming quan tots els Estats membres donin el vist-i-plau a la mesura, que podria entrar en funcionament a finals de 2015.

Els càrrecs per itinerància van aconseguir el seu punt àlgid fa anys, i el 2007 la UE va començar a prendre mesures. El resultat és una reducció del 80-90% en el conjunt de serveis d'itinerància el 2014 en comparació amb 2007.

Noves rebaixes en les tarifes d'itinerància a partir de l'1 de juliol de 2014