Clou amb èxit la primera edició del programa Parelles TIC

Joves estudiants reusencs han ajudat persones grans a formar-se i a relacionar-se amb les noves tecnologies

19.06.2014

El programa Parelles TIC ha acabat aquest mes de juny i, després d'una valoració molt positiva per part dels participants, els organitzadors han començat a treballar en futures edicions. La iniciativa ha permès una col·laboració intergeneracional, a través del qual joves estudiants de l’Institut Baix Camp han ajudat persones grans a formar-se i relacionar-se amb les noves tecnologies i Internet. El programa és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Reus (amb el Casal de Joves la Palma i la Biblioteca Central Xavier Amorós) i l’Institut Baix Camp. Les parelles participants han recollit les seves impressions en un bloc, on expliquen la seva experiència i informacions relatives a aquest projecte: http://parellestic.wordpress.com.

L’activitat principal ha consistit en dues trobades setmanals d’una hora i mitja de durada, on alumnes de l’Institut Baix Camp: estudiants dels mòduls d’Informàtica, han facilitat el coneixement de les eines informàtiques a les persones que hi estan interessades. Cada alumne ha tingut el seu «professor voluntari» que li ha pogut ensenyar els coneixements que més necessitava en relació a la utilització de les TIC, d'acord amb un programa pactat prèviament.

Parelles TIC va néixer amb l'objectiu de treballar intergeneracionalment i sumar esforços i recursos: on per una banda es satisfan necessitats d'alfabetització digital de la gent gran i per l'altra els joves viuen una experiència d'aprenentatge servei molt interessant i enriquidora. Joves nadius digitals han ensenyat a un grup d'adults a fer funcionar les noves tecnologies i els hi han transmès uns coneixements bàsics per poder ser autònoms en accions digitals cada dia més quotidianes.

Adquirir coneixements bàsics sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, aprendre a fer funcionar un ordenador i compartir experiències pròpies són les bases que han acompanyat el programa 'Parelles TIC'. Les parelles, persones desconegudes, creen un vincle inesperat, una nova relació que fomenta la inclusió social mitjançant l'intercanvi d'experiències.