Correus fraudulents d'empreses de missatgeria, el darrer ciberatac que encripta els documents

Els avisos d'una carta certificada no lliurada arriben per correu i porten a descarregar un arxiu que encripta documents i fa inaccessibles els documents de l'ordinador

18.03.2016

El darrer atac informàtic que s'ha pogut detectar darrerament arriba als ordinadors a través d'un correu fraudulent que informa de la recepció d’una carta certificada que no s’ha pogut lliurar.

S'hi han pogut indentificar diferents variants d’aquests tipus de missatges d’empreses de missatgeria com ara UPS, entre d'altres. Heu de estar alerta i recordar que les empreses de missatgeria, bancs, organismes oficials, etc., no demanen mai dades dels clients ni els fan descarregar un arxiu des d’un correu electrònic.

Us recordem que mai s’ha de seguir l’enllaç ni obrir cap fitxer que incloguin aquests missatges. El correu més habitual d’aquests dies ens porta a descarregar un virus molt perillós, que xifra tots els documents del nostre ordinador i els deixa completament inaccessibles.

S’ha de tenir en compte que, tot i que disposem d’eines antivirus i antispam, aquests atacs varien de forma continuadament, i durant certs períodes de temps podem rebre'ls igualment sense que es detectin com a fraudulents. Per tant, cal estar alerta i desconfiar sempre d’aquests tipus de missatges.

Us deixem alguns consells relacionats amb les pràctiques de phishing per a poder detectar-lo i actuar en cas que sospiteu que esteu davant d'un cas d'aqueste tipus.