El periodista Lluís Marquina i la Internet de les Coses, protagonistes de la TINETjornada 2017

El presentador del programa 'Generació Digital' de TV3 donarà el tret de sortida a aquesta cita que tindrà lloc el 3 de juny al Palau de la Diputació de Tarragona

26.05.2017

Lluís Marquina (Foto: Domenec Gibert / TV3)El periodista i presentador del programa Generació Digital de TV3, Lluís Marquina, i una xerrada de Tania Valderrama, coordinadora pedagògica de Dynamind (iniciativa que promou la robòtica i la tecnologia) protagonitzaran la TINETjornada 2017 que tindrà lloc el proper dissabte 3 de juny a la Sala Santiago Costa del Palau de la Diputació de Tarragona. Enguany, la cita anual sobre les novetats del món de les noves tecnologies i la societat del coneixement tractarà sobre la Internet de les coses (Internet of things).

Sota el títol "Internet, les coses i nosaltres", la TINETjornada 2017 parlarà sobre quan i on es poden fer servir objectes connectats, on van a parar les dades que es recullen a través de l'ús d'aquests dispositius i com es poden establir un mínim de mesures de seguretat i privacitat. El periodista Lluís Marquina, especialitzat en tecnologia, serà l'encarregat d'obrir la jornada amb la conferència Connectant els objectes. Després, Tania Valderrama de Dynamind parlarà sobre els materials tecnològics amb els quals es poden fer projectes de robòtica i programació. Per acabar, es farà un taller pràctic amb tauletes on s'ensenyaran conceptes bàsics de programació per trencar les barreres inicials que frenen l'ús i el desenvolupament dels objectes interconnectats.

La TINETjornada és una trobada que pretén difondre tendències i innovacions en l'ús i l'aprofitament d'Internet i de les TIC entre els ciutadans. La Diputació de Tarragona, mitjançant TINET, organitza aquesta jornada anual en el marc de les seves activitats i iniciatives de caràcter formatiu amb l'objectiu de contribuir a la difusió de les tecnologies de la informació i la comunicació i estendre’n l'ús. Per això, aquesta sessió va adreçada als tinetaires però també a qualsevol ciutadà que hi estigui interessat. L'assistència és gratuïta prèvia inscripció que s'ha de realitzar fins a l'1 de juny a través del web de TINET (places limitades a l'aforament de la sala).

 

Cartell de la TINETjornada 2017