El portal web de TINET és ara més segur

TINET incorpora una connexió https al seu web i garanteix major seguretat i privacitat en la connexió entre usuari i servidor

05.03.2018

Els usuaris i visitants del web de TINET compten amb major seguretat i privacitat mentre naveguen i interaccionen amb el portal web www.tinet.cat. Des d’aquest dilluns l’accés al web principal de TINET es realitza a través d’una connexió segura (https://) que xifra i protegeix la informació que s’envia entre l’ordinador de l’usuari i el servidor de TINET. D’aquesta manera, si alguna tercera persona interceptés la comunicació ho tindria més difícil per accedir a la informació i, fins i tot, modificar-la.

Les dades personals de l’usuari, la seva contrasenya, l’historial de navegació... resten protegits al viatjar per la xarxa codificats a través d’una connexió punt a punt. A més a més, aquesta connexió està verificada per una entitat de certificació, en aquest cas el Consorci Administració Oberta de Catalunya, que dona veracitat al procés i, per tant, aportant confiança a l’usuari de que es tracta d’un web segur.

Val a dir que, en l’actualitat, el servei web de correu electrònic (Webmail) ja comptava amb aquest tipus de protecció, ampliant-se ara també al web. Per tant, a aquells usuaris als quals els hi apareixia un cadenat ratllat en la barra de navegació del navegador (just el costat de l’adreça URL) quan accedien a TINET, ara els hi apareixerà de color verd.

Els usuaris que comptin amb els navegadors actualitzats en els seus ordinadors no han de notar cap diferència, ja que les pròpies aplicacions instal·laran automàticament el certificat de confiança encarregat de verificar la connexió. En canvi, aquells usuaris que comptin amb ordinadors i navegadors antics i determinats ordinadors i dispositius mòbils d’Apple podrien haver d’instal·lar manualment el certificat o afegir una excepció de seguretat, en cas que no puguin actualitzar a la darrera versió del seu navegador.