Els riscos per l'abús de les noves tecnologies, a la Setmana de la Salut de Mont-roig

24.11.2015

La Setmana de la Salut, que cada any organitza la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, està dedicada en aquesta edició a les addicions, l’ús i abús de les noves tecnologies. Les activitats es realitzen del 24 al 27 de novembre al Casal de Joves K1 de Mont-roig i de l’1 al 4 de desembre al casal de joves K2 de Miami Platja.

Redacció TINET / Comunicació Montroig.  L’objectiu és que els joves descobreixin què és el que fa que s’enganxin als videojocs en línia o a xatejar amb el mòbil i a la vegada prenguin consciència dels riscos que això comporta per a la seva salut.

La primera activitat, programada per dimarts 24 de novembre, a les 6 de la tarda, contempla la projecció de la pel·lícula “Hombres, mujeres y niños”. El film tracta l’efecte que Internet té sobre un grup d’estudiants de secundària i sobre els seus pares i posa de manifest com ha provocat un canvi en les relacions entre les persones.

“Som addictes a les TIC?”, serà la següent activitat.  Dimecres a les 6 de la tarda tots aquells que vulguin podran debatre i reflexionar sobre l’ús de les noves tecnologies i les hores que passem utilitzant-les.
Dijous 26, a les 8:45 es realitzarà el “Programa desconnecta” a càrrec del psicòleg Marc Masip qui mitjançant activitats grupals i dinàmiques treballarà l’ús del telèfon mòbil i les xarxes socials. També parlarà dels avantatges, inconvenients i riscos de les noves tecnologies.

Finalment divendres a les 6 de la tarda, es farà una tertúlia per tal que els joves puguin explicar quines són les aplicacions, jocs o sèries de Tv que més els hi agraden o troben interessants.
El programa d’actes es repetirà al Casal de Joves K2 de Miami Platja la setmana de l’1 al 4 de desembre.