Esportur, el nou web per promoure el turisme esportiu a les Terres de l'Ebre

03.07.2015

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha creat el microsite www.terresdelebre.travel/esportur, una nova eina dirigida al turisme que visita les les comarques ebrenques amb motiu d'algun dels esdeveniments esportius que s'hi organitzen. L'objectiu és oferir als visitants tota la informació necessària per facilitar-los l'estada a les Terres de l'Ebre i afavorir el coneixement del territori.

Terres de l'Ebre - ESPORTURRedacció TINET / Diputació. Aquesta iniciativa vol atraure més visitants a les Terres de l'Ebre i allargar els dies d'estada, abans o després d'un esdeveniment concret. Per aquest motiu, la nova eina, a més, ofereix un apartat amb informació sobre altres activitats complementàries, que enllaça amb la microsite www.terresdelebre.travel/experiencies.

La iniciativa s’emmarca dins el pla d’acció de la promoció del turisme rural a les Terres de l’Ebre, fruit de la col·laboració entre el Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, les associacions de turisme rural de les Terres de l’Ebre agrupades a Xatsebre, els consells comarcals i els serveis territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, a través de la Taula del Turisme Rural.

En els darrers anys les Terres de l’Ebre han augmentat el nombre d’esdeveniments esportius organitzats, entre els quals destaquen les curses de muntanya, puntuant-ne algunes d’elles a la Copa Catalana. Tal i com es desprèn de l’article publicat per Hosteltur dedicat al turisme esportiu “des de l’any 2008 i fins l’any 2012, el nombre de viatges turístics realitzats per espanyols que van tenir com a motiu principal la pràctica d’un esport va créixer gairebé un 33%”.

Actualment el sector de turisme rural a les Terres de l'Ebre compta amb quasi 100 allotjaments rurals, que ofereixen vora 850 places. Encara que el nombre de places es veu superat per hotels i càmpings, en número d’allotjaments el rural està al capdavant. I és que l’alt valor natural de les Terres de l’Ebre, els seus espais per gaudir de la natura i fer activitats esportives a l’aire lliure fan d’aquest tipus d’allotjament un lloc ideal per a estades a prop de la natura. Esport i natura: un binomi perfecte a les Terres de l’Ebre.