Experts en tecnologies Google celebraran la seva convenció anual a Reus

La trobada oferirà als desenvolupadors d'apps formació en Android TV, la nova plataforma de televisió intel·ligent de Google

26.05.2015

FiraReus acollirà aquesta setmana una de les trobades Google I/O Extended que es realitzen a tot el món coincidint amb la conferència de professionals de tecnologies Google més important de l'any i que es celebra a San Francisco els dies 28 i 29 de maig. L'esdeveniment està organitzat per GDG Tarragona, entitat que també ha preparat una activitat formativa i un concurs sobre Android TV i que allargarà les jornades fins el dissabte 30.

Redacció TINET / GDG Tarragona. El proper dia 28 i 29 de maig tindrà lloc a San Francisco la conferència Google I/O, un esdeveniment en el qual es presenten les novetats pel que fa a tecnologia i dispositius que es veuran en el mercat en uns mesos. En passades edicions es van presentar els dispositius Nexus, les Google Glass, Android TV, els smartwatches, entre d'altres. Per apropar aquest esdeveniment a aquells que no tenen l'oportunitat d'assistir al congrés de San Francisco, el GDG Tarragona, per quart any consecutiu, organitza el Google I/O Extended, el qual se celebrarà a Reus els mateixos dies.

Els Google I/O Extended són esdeveniments organitzats per les diferents comunitats GDG del món que tenen lloc en paral·lel on, a més a més de realitzar una connexió en directe a les presentacions i sessions formatives que ofereixen els enginyers de Google des de San Francisco, es realitzen ponències locals amb professionals del territori.

Fa dos anys el Reus Google I/O Extended va ser escollit entre els centenars d’esdeveniments de tot el món per entrar en directe per videoconferència des de Reus a San Francisco durant la keynote (xerrada central).

El Reus Google I/O Extended l'organitza el GDG Tarragona i TarracoDroid amb la col·laboració de FiraReus i el patrocini de Sm4rt Cities, la Diputació de Tarragona, TINET, Cafès Novell, Visca la Bona Vida i Google. Les jornades tindran lloc els dies 28 i 29 de maig a FiraReus.

Què ofereix el Reus Google I/O Extended?

Durant les jornades es podrà veure en directe per streaming la keynote que es durà a terme a San Francisco on es realitzaran les presentacions de noves tecnologies i dispositius més esperades.

Durant el segon dia també hi haurà espai per a conferències tècniques locals realitzades per professionals del territori. En aquesta ocasió es realitzaran unes ponències i tallers relacionats amb Android TV, realitzades pel Google Facilitator for Android Tomas Gonzalez, l'aposta de Google en l'ecosistema de les apps per smart TV.

Aquestes conferències estan orientades a formar els professionals locals del sector TIC especialitzats en el desenvolupament d'apps per a aquesta nova plataforma, les smart TV. Aquesta nova iniciativa està emmarcada dins d'una sèrie de workshops avançats en la creació d'apps que duran a terme els GDG d'Espanya en els pròxims mesos, sent Reus la ciutat amb el primer workshop (taller de treball intensiu) de la temporada.

Android TVGoogle Garage Series: Android TV

El Garage Series sobre Android TV té com a objectiu l'especialització de professionals i empreses del territori espanyol en la creació d'apps Android per smartTV que sortiran al mercat en els pròxims mesos per part de diferents fabricants.

Sota la iniciativa Garage Series els GDGs de Barcelona, Tarragona i Lleida, entre d'altres, realitzaran sessions formatives als membres de les seves comunitats i que serviran de punt de trobada per a aquells professionals del sector.

Més enllà de les sessions formatives en aquesta nova tecnologia de smartTV, els assistents podran participar en el concurs a nivell estatal de creació d'aplicacions Android per smartTV que es durà a terme a nivell local, on les millors aplicacions seran triades per al concurs nacional que es celebrarà a Barcelona el proper mes de setembre.

Al guanyador del premi a la millor aplicació per smartTV se li premiarà amb una entrada a un dels esdeveniments de referència sobre tecnologies Android d'Europa.

En el cas del Google Garage Series, la primera sessió formativa es durà a terme durant el Reus Google I/O Extended 2015 el divendres 29 de maig i la segona, el dissabte 30 de maig.

Inscripcions

Les inscripcions per participar en el Reus Google I/O Extended  com en el Google Garage Series són gratuïtes i ja es poden realitzar a través del portal reusgoogleio.eventbrite.es.