Generalitat i diputacions unificaran el sistema informàtic de gestió dels padrons municipals
La nova aplicació, coordinada pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya, permetrà assolir major eficiència, menor cost i més coneixement compartit
Les quatre diputacions catalanes han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració amb el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC) de la Generalitat per a la definició, implantació i posada en marxa d'un sistema informàtic per a gestionar el Padró Municipal d'Habitants. L'adopció d'una mateixa solució tecnològica afavorirà l'estreta col·laboració entre les diputacions de Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida, per tal que puguin seguir donant suport als municipis del seu àmbit territorial. La nova aplicació permetrà assolir major eficiència, menor cost i més coneixement compartit.
Redacció TINET. L'AOC de la Generalitat s'encarregarà de coordinar i supervisar el manteniment evolutiu del nou sistema informàtic segons els acords adoptats per les diputacions i vetllarà per la homogeneïtat i integritat dels futurs desenvolupaments derivats d'aquest evolutiu.
Aquesta nova iniciativa suposa un pas més en el treball conjunt entre les administracions del territori i permetrà crear sinergies entre totes les diputacions catalanes. Amb la nova aplicació es generarà un important estalvi econòmic i una optimització de recursos, guanyant en eficiència i eficàcia i en garantia de governança.
Les diputacions provincials tenen entre les seves competències l'assistència i cooperació amb els municipis del seu àmbit territorial, que es concreten en suport jurídic, tècnic i econòmic. Actualment, cadascuna de les diputacions catalanes té determinat un servei que inclou tant la solució tecnològica com el suport funcional per a la gestió integral del Padró municipal d'habitants, un servei que es presenta de manera uniforme a tots els municipis adherits. En l'actualitat, la Diputació de Tarragona ofereix el servei de gestió del Padró a tots els municipis de menys de 20.000 habitants (que a la demarcació de Tarragona en són 174, del total de 184 municipis).
De la seva banda, el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya proveeix de serveis per a la promoció i el desenvolupament de la societat de la informació a les administracions públiques catalanes. En aquesta línia, es configura com l'ens que instrumentalitza la col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria d'ús dels mitjans electrònics i de foment de l'administració electrònica.