Gran acceptació entre els comerciants d'Altafulla de l'app que els permet cridar a la policia amb un botó

L'aplicació es va posar en marxa fa uns mesos en període de proves

21.07.2015

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla i la Policia Local han presentat aquest dimarts l’aplicació DRAGAlert. Es tracta d’una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes Android perquè comerciants i gent gran puguin demanar ajuda a la policia local en cas d’urgència. L’app disposa d’un botó virtual, en forma de barret de policia, que en activar-lo genera un senyal d’emergència a la central de policia local o al telèfon mòbil de la patrulla indicant la ubicació de la persona que està demanant ajuda.

DRAGAlertRedacció TINET. Perquè l'aplicació sigui funcional cal que, prèviament, la policia local anoti les dades de la persona titular del telèfon o tauleta i ho vinculi amb les dades del comerç corresponent. A més, cal verificar que la cobertura de telefonia sigui l’adequada perquè el DRAGAlert es pugui connectar correctament en cas d'urgència. Amb aquesta aplicació s’evita el col·lapse de les línies telefòniques i es facilita una comunicació directa amb el comerciant que fa reduir el temps de resposta d’actuació dels agents.

Fins al moment, s’hi han sumat més del 80% dels establiments del municipi. A més, l'aplicació també està a disposició de la resta d'empreses i de les persones grans que viuen soles en diferents punts de la vila. Es tracta d’una iniciativa pionera a la demarcació de Tarragona i que, segons informa l'Ajuntament, aporta un temps curt de resposta per part dels efectius policials.

Aquest servei, que és gratuït, no pretén ser substitutiu de cap connexió a una central d’alarmes sinó un mitjà d’avís a la policia local més eficaç. L’aplicació està disponible a la botiga Google Play Store dels telèfons i tauletes amb sistema operatiu Android, sota el nom “DRAGAlert”.

D’altra banda, la Policia Local d’Altafulla està estudiant ara la possibilitat d’ampliar aquest tipus de servei 2.0 a través del Whatsapp en diferents punts del municipi, ja sigui amb veïns, comerciants i voluntaris de Protecció Civil. Aquesta iniciativa està en fase de proves.