Instagram incorpora "històries" amb imatges i vídeos personalitzats i amb caducitat

Les noves funcions semblan clarament adreçades a recuperar terreny davant l'èxit aclaparador de Snapchat entre els usuaris mé joves

08.08.2016

Stories, o històries, és un conjunt de funcions que fa uns dies ha incorporat instagram i que permet compartir els moments del dia amb aquells que decidim d'entre el conjunt de perfils que seguim. Quan es comparteixen múltiples fotografies i vídeos, apareixen en un format de passi de diapositives, formant allò que instagram anomena "història".

Algunes d'aquestes funcions recorden clarament a una altra xarxa social que prioritza imatges i vídeos personalitzats "snapchat" i a la qual Instagram sembla haver decidit plantar cara en la cursa per obtenir el màxim d'usuaris possibles.

La xarxa social afirma que no cal preocupar-se per excedir-se a l'hora de publicar, ben al contrari, es pot compartir tant com es vulgui al llarg del dia i amb tanta creativitat com es vulgui. Després es pot activar la història sencera amb text i eines per dibuixar. Les fotografies i el vídeos desapareixen després de 24 hores i no apareixeran al propi perfil ni al "mur" dels altres usuaris.

Les històries de les persones que seguim es veuen en una barra al damunt del mur (des dels amics amb els quals més interactuam, fins els comptes més populars) quan hi ha alguna cosa per a veure el seu perfil de foto té una anella amb color al voltant.

Per a veure la història d'algú altre, només cal seleccionar la seva foto de perfil. A diferència de les fotos convencionals, en aquest cas no hi ha "m'agrades" ni comentaris públics. Les fotos o vídeos es poden comentar a través de missatges directes.

La privacitat de les "històries" és la mateixa que hi ha configurada al compte. Si aquest és privat, la història només serà visible per als seguidors. Tot així, es pot amagar fàcilment la història a aquells que triem, fins i tot si ens segueixen. Quan reproduïm la pròpia història podem lliscar cap amunt, veure per a qui és visible i decidir a qui volem amagar les imatges i vídeos.  settings of your account. If you set your account to private, your story is visible only to your followers.