Instal·laran sensors de contaminació als autobusos municipals de Tarragona

20.04.2015

Redacció TINET. L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona instal·larà sensors en una desena d'autobusos urbans per mesurar la contaminació provocada pel trànsit. La prova pilot podria estendre's a altres flotes com ara els vehicles de recollida de la brossa.

El dispositiu s'ubicarà als baixos del vehicle i permetrà monitoritzar en temps real les emissions de contaminants com el diòxid de carboni, partícules en suspensiói òxids de nitrogen.

En una primera fase del pla, l'EMT ha equipat també alguns dels seus vehicles amb un sistema de conducció eficient per estalviar combustible i reduir emissions. Així, el conductor disposa d'un panell per saber si està conduint de manera correcta. L'objectiu pel que fa a l'estalvi de combustible és reduir el consum d'un 7% i disminuir, igualment, les emissions de contaminants d’efecte hivernacle dels propis autobusos. En xifres concretes, la reducció en consum del 7% representa 3,64 litres al 100 km, un total de 1820 litres any per vehicle. En el conjunt de la flota, aquesta reducció superaria els 131.000 litres l’any, segons dades de l'Ajuntament de Tarragona.