Instamaps: una plataforma oberta per a crear i compartir mapes online de manera senzilla

23.03.2015

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha desenvolupat la plataforma Instamaps, que permet a qualsevol ciutadà crear la seva pròpia geoinformació i compartir-la online. Es tracta d'una eina de disseny de mapes senzilla, que permet a l’usuari escollir i personalitzar el seu estil, a més de posicionar els seus punts d’interès i  la informació associada. L'usuari pot publicar el seu mapa a Internet de manera pública o privada i compartir-lo a les seves xarxes socials, així com convidar a altres usuaris a aportar-hi nova informació.

Redacció TINET / Premsa gencat.cat Instamaps  és una eina de disseny de mapes senzilla, que permet a l’usuari escollir i personalitzar el seu estil, a més de posicionar els seus punts d’interès i dibuixar les línies o polígons necessaris, tot afegint la informació associada. Així, la plataforma permet triar entre un estil bàsic, on es pot seleccionar el color dels elements incorporats, categories on pot pintar d’un color diferent els elements afegits en funció d’un paràmetre,  o bé generar un mapa de calor i/o agrupació. Igualment, es pot partir d’un mapa topogràfic, un topogràfic simplificat, una ortofoto o un mapa de relleu.

Una vegada triat l’estil del mapa, l’usuari hi pot bolcar la seva pròpia informació o bé la procedent de bases de dades accessibles online. Finalitzada la confecció del mapa, l’autor el pot publicar a Internet de manera pública o privada i compartir-lo a les seves xarxes socials, així com convidar a altres usuaris a aportar-hi nova informació.
 
Finalment, la plataforma incorpora una galeria on es pot visualitzar, compartir i descarregar la feina feta pels propis usuaris. Entre els treballs de ciutadans que es poden consultar a hores d’ara hi ha mapes de rutes excursionistes, monuments d’interès del Barri Gòtic de Barcelona, situacions de benzineres o de colònies tèxtils, entre molts d’altres.
 
Instamaps és el primer projecte nascut en el si del grup Geostart de l’ICGC, que té com a missió principal impulsar la innovació i identificar possibles nous serveis productius.
 
Enllaç: http://www.instamaps.cat