Internet responsable i segur per als més joves, amb una nova edició de la TINETescola
Més d'un miler d'alumnes de tota la demarcació han participat en les activitats TINETescola que aquesta tardor arriba a la cinquena edició
La Diputació de Tarragona posa en marxa, aquest darrer trimestre de l'any, una nova edició de la TINETescola. Aquesta activitat formativa ha arribat ja a més d'un miler d'alumnes d'escoles i instituts de les nostres comarques, des que l'any 2011 es va començar a desplegar.
Redacció TINET. La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha donat llum verda a la realització d'aquesta cinquena edició de l'activitat, que està adreçada a escoles i instituts de secundària de municipis de menys de 6.000 habitants. En aquesta ocasió hi ha programades una dotzena d'activitats destinades a promoure l'ús positiu, responsable i segur d'Internet, així com dels dispositius tecnològics, entre els usuaris més joves. Ja podeu consultar la relació de centres on es duran a terme els tallers.
Seguretat i bon ús d’Internet per alumnes de 9 a 14 anys
La TINETescola és una activitat formativa que posa a l’abast dels alumnes eines i coneixements per aprendre a fer un ús segur, eficient i responsable d’Internet. L’objectiu és estendre les pràctiques responsables a Internet a un grup d’edat on es presenten nous riscos, amb un ús molt més generalitzat de les xarxes socials i nous fenòmens com el ciberassetjament. Els alumnes que poden participar en algun dels tallers de la TINETescola tenen edats compreses entre els 9 i els 14 anys: des de quart de primària fins a segon d’ESO.
El taller apropa als alumnes de primària conceptes bàsics i consells pràctics per a navegar de manera eficient i amb seguretat, tenir cura de la privacitat i utilitzar sense riscos les noves tecnologies, especialment en les comunicacions i quan es fa ús de les xarxes socials.
En el cas dels alumnes d’Ensenyament Secundari Obligatori, l’activitat posa èmfasi en el concepte d’identitat digital, la cura de la pròpia imatge i la dels altres, i els riscos en l’ús de serveis com la missatgeria instantània al telèfon mòbil i les diferents xarxes socials. Tot això incorporant la participació activa dels alumnes, la reflexió i el debat. Podeu accedir a més informació sobre aquesta activitat a l'apartat TINETescola.