Jornades 2.0 a Valls: codis QR i realitat augmentada

La xerrada anirà a càrrec de Xavier Suñé

24.09.2014

Aquest dimecres 24 de setembre arriba una nova xerrada del cicle de Jornades 2.0 de Valls. En aquesta ocasió anirà a càrrec de Xavier Suñé, assessor en tecnologies aplicades a l'educació, que ens parlarà de 'Les aplicacions pràctiques de la realitat augmentada i dels codis QR'. La xerrada serà a l'Hotel Class de la ciutat, a les 19.30h.

La realitat augmentada (RA) consisteix a combinar el món real amb el virtual mitjançant un procés informàtic, enriquint l’experiència visual i millorant el canal de comunicació. Gràcies a aquesta tecnologia es pot afegir informació visual a la realitat existent, com ara exemplificar el muntatge d’un dispositiu amb tan sols mostrar la seva caixa a la càmera, visualitzar un exemple 3D de la casa que es vol comprar a partir d’un pla, interactuar amb una impressió publicitària, etc. tot en temps real.

Pel que fa als codis QR (Quick Response Code, codi de resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional creat per la companyia japonesa Denso Wave, subsidiària de Toyota (1994). Ha esdevingut un dels codis de barres bidimensionals més populars arreu del món. La informació oculta en el codi pot estar en forma de: text, URL, sms i targetes de presentació.

Les Jornades 2.0 pretenen donar la màxima difusió sobre temes d'actualitat i d'interès relacionats amb les TIC. Estan organitzades per l’I.M.D.L. Vallsgenera i el Punt Òmnia de Valls amb la col·laboració de: Hotel Class de Valls, iDigital, l’Antena del coneixement de la URV i Catalunya Emprèn. Aquestes jornades estan orientades principalment a professionals, emprenedors, autònoms, comerços i empresaris però estan obertes al públic, en general.

Totes les xerrades es realitzaran a les 19.30h. a l’Hotel Class de Valls.  L’entrada és lliure i cal confirmació d’assistència per tal de preveure l’aforament de la sala. Les persones interessades poden inscriure's directament a http://bit.ly/1gWnig3 o bé trucant al 977 612010.

Properes cites

  • 29 d'octubre de 2014: Transformacions derivades del desenvolupament del sector mòbil i oportunitats d’ocupabilitat. Sergi Marcén López, responsable de Desenvolupament sector mòbil i de les TIC a la Dir. Gral. Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.
  • 26 de novembre de 2014: TIC i noves formes de treballar: coworking, teletreball, ecoxarxes. Ricard Faura, cap del Servei Societat del Coneixement Generalitat de Catalunya. Laia Benaiges, Coworking. Jordi Flores, Ecoxarxes, Cooperativa Integral Catalana. Elisenda Sànchez, dissenyadora gràfica, teletreballadora.
  • 10 de desembre de 2014: Posa la teva botiga a Internet.  Agustí López, Inspira Projectes.