La Biblioteca de Cambrils organitza una Viquimarató

L'acte es centrarà en articles de Cambrils i, especialment, sobre la rierada del 1994

27.10.2014

Article de Cambrils a la ViquipèdiaLa Biblioteca Pública Municipal de Cambrils incorporarà la rierada del 1994 a la Viquipèdia, l’enciclopèdia de contingut lliure escrita col·lectivament per Internet.  La iniciativa, que s’impulsa amb motiu de la commemoració dels 20 anys dels aiguats, consisteix en l’elaboració de dos articles. El primer es va publicar el 14 d’octubre i està dedicat a la riera d’Alforja. I el segon es publicarà en els propers dies i se centrarà en els fets ocorreguts el 10 d’octubre de 1994.

La idea és que aquests articles funcionin com a base i que es millorin amb les accions futures. La biblioteca ha organitzat dues activitats encaminades a ampliar els articles, que comptaran amb l’ajuda de Lluís Madurell, viquipedista resident a Tarragona, amb qui s’ha contactat a través d’Amical Viquipèdia.

Per una banda, el 30 d’octubre a les 18 hores, s’oferirà un taller d’iniciació a la publicació a Viquipèdia per donar les bases per aprendre a publicar articles a l’enciclopèdia. Els interessats s’hi hauran d’inscriure prèviament.

Per altra banda, el 29 de novembre de 10 a 13 hores es farà una Viquimarató, que és que un grup de viquipedistes es troben físicament per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. En aquest cas, es tractarà d’ampliar la informació dels dos articles de la rierada i, per facilitar la tasca, la biblioteca proporcionarà bibliografia. A més, qui vulgui podrà aportar fotos referides a la rierada, sempre que els propietaris de les imatges signin l’autorització per posar-les en domini públic. La biblioteca demana a les persones que vulguin participar que s’inscriguin per optimitzar l’organització de l’activitat. La trobada acabarà amb un Viquivermut.

La Biblioteca, conscient dels nous hàbits de recerca d’informació, vol aprofitar eines com la Viquipèdia per difondre el coneixement. Aquestes activitats s’engeguen com una prova pilot que, si té èxit, tindrà continuïtat. L’objectiu és incorporar a la Viquipèdia informació relacionada amb Cambrils i fins i tot participar en el recull Viquidites per compartir algunes de les frases de llibres que més han agradat als clubs de lectura.