L'e-catàleg de la Diputació omple les festes majors d'estiu amb més de 250 actes culturals

El 97% dels municipis de la demarcació confeccionen els seus programes d'espectacles a través d'aquesta eina web, que ja compta amb 1.455 grups inscrits

04.08.2016

Més de 250 propostes culturals ompliran de festa el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre aquest mes d'agost gràcies al Catàleg per a Programacions Culturals de la Diputació de Tarragona. Des d'havaneres fins a música d'orquestra passant pel teatre, els castells o la màgia, aquestes són només algunes de les propostes incloses a l'e-catàleg, una eina que posa en relació l'oferta de grups culturals de la demarcació amb la demanda dels ajuntaments que volen oferir activitats i espectacles, al mateix temps que en finança bona part del cost de la contractació.

Redacció / Diputació. L'e-catàleg esdevé de gran utilitat per als ajuntaments de la demarcació. Gairebé tots (el 97%) l'utilitzen en major o menor mesura per confeccionar els seus programes festius anuals. Aquesta eina que els brinda la Diputació els permet obtenir entre 2.300 i 7.800 euros l'any per a festes, una xifra que oscil·la segons el nombre d'habitants del municipi sol·licitant, i que beneficia els de menor població. D'altra banda, la subvenció s'incrementa si hi ha nuclis històrics agregats. Enguany, la Diputació compta amb una partida d'1.200.000 euros per al conjunt d'ajuntaments sol·licitants.

Els ens locals no són els únics beneficiaris del catàleg per a programacions culturals, ja que aquest servei representa una potent eina de promoció i contractació dels grups artístics i culturals de la demarcació que hi estan inscrits. En l'actualitat n'hi ha 1.455, des de força coneguts fins a d'altres de recent creació, pertanyents a àmbits ben diversos: teatre, música, balls i danses, màgia o espectacles de carrer, entre molts altres.