Primer testing fotogràfic sobre la biodiversitat de Montsant

01.09.2015

El cap de setmana del 19 i 20 de setembre se celebrarà al Parc Natural de Montsant un mostreig fotogràfic sobre fauna i flora obert a la participació de tothom (prèvia inscripció). Les fotografies resultants passaran a formar part d'un arxiu virtual sobre biodiversitat.

Testing BVRedacció TINET. El Parc Natural de Montsant s’ha constituït recentment com a Punt de Biodiversitat Virtual “PUNT BV” després de signar un acord de col·laboració amb l’associació Fotografía y Biodiversidad, que treballa pel coneixement, divulgació i estudi de la biodiversitat.

En aquest sentit, el cap de setmana del 19 i 20 de setembre es farà un mostreig fotogràfic de la biodiversitat de Montsant. Els aficionats a la fotografia i a la natura que hi vulguin participar únicament cal que s'inscriguin abans del dia 15 de setembre contactant amb l'oficina del Parc Natural.

Les fotografies es publicaran a la plataforma www.biodiversidadvirtual.org, on es poden penjar imatges amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de tots els elements que componen el paisatge. Posteriorment, un equip d'experts identificarà les diverses espècies. D’aquesta manera es tindrà constància de tots els albiraments i observacions que facin els voluntaris dins dels límits del parc i àrea d’influència.

Experiències similars

Aquest tipus de trobades no són noves en el territori, des del 2012 se n'han realitzat en altres punts de les nostres comarques. És el cas del Delta de l'Ebre i zones properes, a través del Museu de les Terres de l'Ebre, i de Mas de Gomis (espai adjacent al PEIN Muntanyes de Prades i inclòs dins la xarxa Natura 2000), a Alcover.