Quin aparell està consumint energia a casa i quanta? Pregunteu-li a una app
Un nou sistema creat pel MIT (Institut de Tecnologia de Massachusetts) pot identificar la quantitat d'energia que està consumint cada aparell domèstic
Identificar quina quantitat d'energia estan consumint els aparells de casa pot ser la manera més ràpida i efectiva per estalviar a la factura de cada mes. Investigadors del MIT (Institut de Tecnologia de Massachusetts) han creat un sistema, que es vincula a una aplicació mòbil, per dir-nos quina és la despesa elèctrica de la rentadora, la tele, o l'escalfador de l'aigua.
Redacció TINET / MIT News Encara que els fabricants ens informen del consum dels aparells, el fet és que amb precisió és difícil de saber-ho, perquè hi ha factors com les condicions, l'antiguitat o el clima que poden influir. Conèixer el consum real i en tot moment ja no és, però, impossible gràcies als dispositius i al software que han creat investigadors del MIT. Els descobriments de l'equip de recerca, desenvolupats durant anys, es descriuen en els documents científics publicats aquesta setmana al IEE Sensors Journal pel Professor d'Enginyenria Elèctrica del MIT, Seteven Leeb, i els investigadors David Lawrence i John Donnal.
Molts grups d'investigadors havien treballat en el desenvolupament d'aparells que monitoritzen l'electricitat que utilitzem a casa, però aquest nou sistema incorpora nous avantatges a l'hora de fer-ho. Primer, no suposa una instal·lació complexa: no cal utilitzar cables per desconnectar i la col·locació de sensors a la línia de subministrament elèctrica és senzilla. Segon, perquè recull les dades molt ràpidament, els sensors poden obtenir informació suficient i molt detallada sobre els pics i els models de consum i gràcies al seu software és possible esbrinar la diferència entre cada tipus de llum, motor, o un altre dispositiu domèstic i mostrar exactament quin s'encèn i quin s'apaga i a quines hores.
Dades privades que no surten de casa
Un dels avantatges del nou sistema creat al MIT és que la informació detallada sobre el consum es queda a la llar, eliminant-se així les preocupacions sobre la privacitat que existeixen quan s'utilitzen altres sistemes de monitorització del consum elèctric. L'anàlisi detallat de les dades, incloses aquelles que de manera específica requereixi cada usuari, poden arribar a través d'apps personalitzades que es poden desenvolupar utilitzant el sistema creat per l'equip d'investigadors.
Un cop es desenvolupi com a producte comercial, aquest sistema podria tenir un cost aproximat d'entre 25 i 30 dòlars per llar, segons afirmen els seus creadors.
Imatge de capçalera: news.mit.edu