Rodalies de Catalunya posa en marxa una app per a dispositius mòbils

L’app permetrà la consulta dels horaris i dels itineraris de totes les línies de Rodalies tarragonines

17.07.2015

Rodalies de Catalunya posa en funcionament la nova app Rodalies de Catalunya. Aquesta aplicació oficial per a dispositius mòbils permet consultar els horaris dels trens de Rodalies, les estacions properes, informació sobre tarifes i l’estat del servei en temps real.

Rodalies de CatalunyaRedacció TINET. La nova aplicació ofereix els serveis bàsics del web rodaliesdecatalunya.cat, i incorpora opcions per l’usuari per conèixer les estacions més properes a la seva ubicació i la personalització de la informació per línies i recorreguts en funció de les preferències de cada usuari.

Aquesta aplicació gratuïta està disponible a través de les plataformes AppStore i Google Play, així com a través de l’aplicació gencat que aplega tots els serveis mòbils de la Generalitat de Catalunya. L’aplicació de Rodalies de Catalunya està disponible en català, castellà i anglès.

Consulta d’horaris i itineraris

Entre les opcions de consulta que s’incorporen amb aquest nou canal de comunicació, es permet la consulta del horaris i itineraris de totes les línies de Rodalies de Catalunya, seleccionant l’estació d’origen i destinació final així com també, la data i l’hora aproximada del viatge. La informació que s’ofereix inclou diferents opcions de l’hora de sortida, així com també l’hora d’arribada, i el temps total del trajecte i les connexions d’enllaç entre les diferents línies.

Així mateix, els telèfons mòbils que disposen de tecnologia GPS permeten adreçar al client a l’estació més propera al seu emplaçament. El que significa una important millora per a facilitar la mobilitat dels ciutadans. 

Aquesta novetat permet disposar in situ de la informació disponible al web de rodalies.gencat.cat des dels dispositius mòbils. Cal destacar que aquesta aplicació incorpora l’opció de consulta del proper servei en temps real. 

L’app permet consultar totes les línies i estacions de la xarxa del servei de rodalia de Barcelona, rodalia del Camp de Tarragona, Girona i dels serveis regionals. De cada estació, a més, indica també les combinacions amb altres mitjans de transport. També estan disponibles els plànols de cada una de les xarxes de Rodalies de Catalunya

Dins d’aquesta informació, el client també pot conèixer les dades de l’estalvi energètic que suposa l’ús del transport públic respecte el vehicle particular relacionat amb el consum de benzina, emissions de diòxid de carboni, partícules en suspensió i el nombre d’arbre necessaris per absorbir el CO2 emès.

Avisos i Estat del Servei

D’altra banda, la nova app de Rodalies de Catalunya inclou una opció per a la consulta de l’estat del servei. En aquesta opció, el visitant podrà visualitzar l’estat general del servei de Rodalies de Catalunya en temps real. A més, l’app permet la configuració de Notificacions d’informació sobre les properes sortides i la situació del serveis especificant horaris i/o trajectes de manera personalitzada.

Contínua evolució al servei rodalies.gencat.cat

Aquesta nova millora continua ampliant el canals de comunicació disponibles pels usuaris que es van iniciar des 2010 amb la posada en marxa del web rodalies.gencat.cat i del telèfon d’informació gratuït 900 41 00 41.  L’actual web de rodaliesdecatalunya.cat ha rebut  més 1,4 milions de visites al seu portal, i diàriament és consultada per una mitjana de 7.800 visites diàries. Aquests canals s’afegeixen a la informació comercial disponible a través del perfils de Twitter de @rodalies així com tota la informació de l’estat de servei a cadascun dels perfils de les línies de Rodalies de Catalunya.