Segona trobada de "makers" del sud de Catalunya

17.09.2015

El moviment "maker", que se centra en crear objectes i dissenys per un mateix i compartir el coneixement, està cada dia més de moda, sobretot amb l'arribada de les impressores 3D a l'àmbit domèstic. En aquest sentit, Reus acollirà el 26 de setembre una segona trobada "maker" promoguda per quatre empreses del sector implantades al territori.

Cartell de la 2a trobada MakerRedacció TINET. La impressió 3D, la robòtica, el tall làser o el disseny de mobles centraran la trobada organitzada per les empreses Petits Enginyers, Laserlab 3D, Fitt3D i Doble A Design per donar a conèixer a la societat la cultura i el món "maker". Els participants podran ensenyar in situ com treballen i donar a conèixer els seus projectes. La trobada tindrà lloc el dissabte 26 de setembre a les instal·lacions de Laserlab 3D ubicades a Redessa, Camí de Valls 81-87, Nau 15 de Reus.

La cultura "maker"

Per molts, el moviment "maker" és una filosofia de vida basada en la manera de fer les coses i de veure el món: perquè no fer-ho un mateix? La difusió per Internet de coneixement lliure, de compartir, i l'aparició de tecnologia (làser, 3D...) a l'abast de cada dia més gent està induint cada vegada més persones a ser creatives, a reciclar objectes i a cobrir les seves pròpies necessitats amb solucions pràctiques. En l'actualitat, la cultura "maker" es pot associar a la voluntat d'aconseguir un món més sostenible.