Tarragona i Tortosa acolliran aquest divendres una viquimarató sobre cinema en català

Es tracta de la IV Nit de la Llengua al Món Digital, organitzada per Amical Wikimedia i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat

06.03.2017

IV Nit de la Llengua en el Món DigitalRedacció / Amical Wikimedia. Entre les 6 de la tarda i les 11 de la nit d'aquest divendres, 10 de març, es durà a terme una nova edició de la viquimarató Nit de la Llengua al Món Digital a quatre ciutats catalanes: Tarragona, Tortosa, Barcelona i Girona. Aquesta activitat, organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya, consisteix en què diversos voluntaris realitzen una viquimarató amb l'objectiu d'ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua catalana a la Viquipèdia. Al mateix temps, aquesta viquimarató serveix d'introducció a la Viquipèdia per a aquells assistents que encara no estan avesats al seu funcionament. El tema que es proposa treballar enguany és el cinema en català, a més de mantenir la línia de traducció iniciada en l'anterior edició.

Es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre pel·lícules disponibles en llengua catalana, tant si es tracta de doblatge com subtitulació o produïdes directament en català, i altres temàtiques relacionades amb el cinema en català: actors i cineastes, festivals, etc. Alhora, de traduir articles de qualitat sobre el català a diverses versions de la Viquipèdia de les principals llengües del món.

Tarragona

En el cas de Tarragona, l'acte s'organitza, a més, conjuntament amb el Port de Tarragona, ja que es celebrarà al Tinglado 1 del Moll de Costa, i compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, la Biblioteca Pública de Tarragona (amb la qual existeix un viquiprojecte) i l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona. D'una banda, es traduiran a diferents llengües articles existents sobre la llengua catalana amb continguts generals. D'altra banda, s'introduiran continguts nous relacionats amb el cinema en català.

Programa

  • 18:00 Benvinguda i parlaments
  • 18:30 Curs d'iniciació a la Viquipèdia i a la traducció de contingut
  • 19:00 Inici de la Viquimarató
  • 21:00 Sopar fred
  • 23:00 Fi de la Viquimarató

Tortosa

A Tortosa, l'acte es celebrarà a la Biblioteca Marcel·lí Domingo amb la qual s'organitza conjuntament la viquimarató, juntament amb la col·laboració de l'Escola Oficial d'Idiomes a Tortosa, la Universitat Rovira i Virgili, a través de l'Antena Cultural de la URV a Tortosa, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner, l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre (IPCITE) i la UOC Tortosa. La col·laboració dels voluntaris viquipedistes consistirà en la traducció a diferents llengües d'articles existents sobre la llengua catalana amb continguts generals i la introducció de continguts nous relacionats amb el cinema en català.

Programa

  • 18:00 Benvinguda
  • 18:15 Curs d'iniciació a la Viquipèdia i a la traducció de contingut
  • 18:45 Inici de la Viquimarató
  • 20:45 Sopar fred
  • 23:00 Fi de la Viquimarató