Tarragona implanta el pagament de la zona blava a distància des del mòbil

Una app permetrà gestionar l'aparcament des del smartphone sense necessitat d’anar al parquímetre i treure un tiquet.

13.01.2016

Aparcar i fer el pagament de la zona blava sense treure tiquet i sense estar al parquímetre serà possible a Tarragona a partir del dia 15. L'Ajuntament, a través de l'Empresa Municipal d'Aparcaments, posa en marxa aquest sistema de gestió que preveu també la possibilitat d'anul·lar denúncies per temps excedit, o ampliar el temps d'estacionament.

Redacció TINET / Ajuntament Tarragona La nova gestió del pagament de la zona blava fent ús del mòbil es farà, de moment, a través de l’aplicació Telpark que engloba les 5.129 places d’aparcament regulat en superfície existents a la ciutat. Aquesta és la primera app que es posa a l'abast dels usuais,  però n'hi haurà d'altres també estaran disponibles i amb caràcter gratuït.  Un cop descarregada l’aplicació, caldrà introduir les dades del vehicle o vehicles que es vulguin registrar, així com les dades de pagament (targeta bancària) el tipus de tarifa i la durada o l'import del pagament.

L'aplicació permet fer la gestió completa: fer el pagament, ampliar el temps d'estacionament i anul·lar denúncies. D'altra banda, hi ha la possibilitat de notificar un avís a l'úsuari abans que s'esgoti el temps d'aparcament, d'ubicar el vehicle a través del GPS, i de gestionar més d'un vehicle des de qualsevol lloc. Si l'usuari ho desitja es pot generar l'enviament d'una factura mensual sobre la gestió de l'aparcament.

Fotografia: Mauri / Ajuntament de Tarragona