Tarragona mostra les interioritats de la seva cultura a través de la xarxa

El fotògraf Antoni Coll en col·laboració amb l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament engega el projecte "Cultura entre bastidors"

02.03.2015

El projecte fotogràfic Cultura entre Bastidors del fotògraf Antoni Coll i Tarragona Cultura consistirà en la realització de diversos reportatges relacionats amb alguns dels actes festius i culturals de la ciutat, durant el 2015, amb l’objectiu de donar-ne una visió menys coneguda. Les imatges resultants s’aniran publicant al blog de Tarragona Cultura i a les seves xarxes socials i, igualment, es podran veure i completar a l’espai web del fotògraf. L’objectiu és donar-ne una visió menys coneguda: la dels moments de preparació, la de les emocions que es viuen des de dintre de l’organització de les activitats.

Redacció TINET / Ajuntament de Tarragona Antoni Coll és un fotògraf mallorquí instal·lat a Tarragona molt conegut en l’àmbit casteller precisament pel fet que ha sabut transmetre una nova perspectiva d’aquesta tradició, menys centrada en l’arquitectura de les construccions i més atenta a les emocions que viuen els seus protagonistes prèviament, durant i posteriorment a la realització dels castells. Ara, d’una banda, la seva destresa a captar aquests detalls vivencials i, de l’altra, la voluntat de documentar com la societat participa en la cultura i com aquesta ens transforma, es traslladaran a nous àmbits, com és, en primer lloc, la festa de Carnaval.

Les imatges resultants de la primera acció d’aquest nou projecte, així com la resta de reportatges que vagi realitzant al llarg de 2015, s’aniran publicant al blog de Tarragona Cultura i a les seves xarxes socials i, igualment, es podran veure i completar a l’espai web del fotògraf. En la intervenció feta amb motiu del Carnaval es veuen imatges de la Disfressa d’Or, de la Rua i de l’Enterrament del Rei Carnestoltes, entre altres, que totes juntes ens ofereixen un fil argumental inèdit que visita les entranyes d’una de les cites més multitudinàries.         FOTO: Antoni Coll