TINET inicia el canvi de la web

Nova plataforma, nou disseny, nova estructura

06.06.2014

Divendres, 6 de juny de 2014, s'ha iniciat el canvi de la web de TINET amb l'objectiu d'oferir una millor estructura dels continguts i una nova interfície. La web ara és pot visitar completa des de qualsevol tipus de dispositiu i simplifica l'agrupació de la informació que hi ofereix.

L'equip de TINET ha iniciat la migració de plataforma i de contiguts de la web marcada per l'ús d'un nou gestor de continguts, Drupal, que es troba en permanent desenvolupament gràcies a la seva comunitat d'usuaris.

L'estructura de la web
Des de la pagina d'inici es pot veure que hi ha 5 apartats prinicipals que acullen la nova disposició i ordenació dels continguts de la web que responen a l'activitat que es desenvolupa dia a dia per TINET. El primer d'aquests és l'apartat de Serveis, que recull una catàleg del serveis que ofereix TINET i l'ajuda corresponent per a fer-los servir de manera correcta.

El segon gran apartat és el de Programari, que recull i classifica diferents aplicacions útils i imprescindibles per a fer servir. La selecció té en compte el sistema operatiu (Windos, Linux o MAC) i el dispostiu (sobretaula, portàtil, tauleta o mòbil) facilitant així la tasca de cerca i selecció.

Tot seguit trobem l'apartat d'Actualitat, que inclou la informació més actual i propera de les TIC. Esdeveniments, jornades, iniciatives al voltant d'Internet, tendències TIC, fenomens en creixement, seguretat... tot un conjunt d'articles que han d'ajudar a entendre les noves tecnologies i estar-ne al dia.

El següent apartat, Formació, informa sobre les activitats formatives que desenvolupa TINET. La TINETjornada, com esdeveniment anual de difusió d'Internet; la veterana TINETaula, una formació bàsica que viatja per tota la demarcació i que beneficia a més de 800 ciutadans anualment; i, finalment, la TINETescola, que ofereix uns valuosos consells d'ús i de seguretat als estudinats de primària i secundària.

El darrer apartat, Tinetaires, s'ha reservat per a les tasques de difusió d'Internet que es fan des de TINET. El Premit TINET de narrativa curta per Internet i l'Obsevatori d'Internet de la Diputació de Tarraogna, són dues accions que fan conviure la societat, la literatura i els ciutadans amb les noves tecnologies.

La pàgina d'Inici és l'entrada a la web, i és un aparador dinàmic dels serveis, de les novetats de les TIC, dels programes... que es troben a TINET. 

El canals de sempre
Durant un grapat d'anys, TINET ha tingut diferents canals i que mantenen actius, encara que amb el format de la web anterior. Aquest canals, donada la quantitat i individualitat dels continguts, s'han llistat en un apartat destacat de la pàgina principal i s'hi pot accedir lliurement. Personatges recull articles de ciutadans il·lustres de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre fent esment de la seva vida i dels seus fets i obres. Testimonis, en recollir la memòria més propera, viscuda en primera persona. Els vídeos editats per TINET són documents únics i irrepetibles. Turisme és el resultat d'una acumulació d'articles que tracten i mostren  els punts més interessants que a poc a poc s'han recollit, amb documents multimèdia de gran valor.