Tota la informació de les platges catalanes recollida en una aplicació mòbil

L'app aporta dades en temps real sobre l'estat de l'aigua, el temps i la presència de meduses

03.07.2014

L’Agència Catalana de l’Aigua ha activat aquesta setmana una nova aplicació per mòbils i també consultable a través del web de l’Agència, anomenada PlatgesCat, amb informació sobre prop de 300 platges catalanes. Aquesta aplicació aporta dades en temps real sobre la previsió de la qualitat de l’aigua, la bandera de salvament i socorrisme, el temps i la possible presència de meduses i la seva perillositat. La app va dirigida a la ciutadania en general, al turisme i està disponible en 7 idiomes.
 
A banda de la informació en temps real, també es poden consultar detalladament les característiques de les platges, dels possibles fenòmens naturals que es poden donar en el nostre litoral, així com també avisos de possibles incidències que es puguin registrar a la costa durant aquest estiu.
 
PlatgesCat (que es pot descarregar o consultar a través del web de l'ACA) és una aplicació mòbil gratuïta, disponible per a telèfons intel·ligents amb sistemes operatius Android (i en pocs dies per a mòbils Apple) i també es pot consultar en versió web a través dels dispositius mòbils o bé des de l’ordinador.
 
L’aplicació, desenvolupada per l’Agència Catalana de l’Aigua, compta amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Protecció Civil, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Direcció General de Turisme, l’Institut de Ciències del Mar i els ajuntaments costaners catalans.

 

Informació individualitzada
 
Aquesta aplicació t’ofereix àmplia informació de manera individualitzada de prop de 300 platges catalanes. En aquest sentit, pots consultar informació sobre la qualitat sanitària de l’aigua (s’informa si aquesta és excel·lent, bona o si pot estar alterada), la temperatura de l’aigua, la bandera de seguretat, el temps, entre d’altres dades. Paral·lelament, l’aplicació també t’informa de les característiques de la platja, així com també dels serveis dels quals disposa.
 
Cal tenir en compte que aquesta aplicació aporta informació d’aquelles platges on es desenvolupen controls periòdics sobre la qualitat de l’aigua o bé on hi ha servei de salvament i socorrisme. Per tant, no s’aporta informació de platges retirades o petites cales que no disposen d’aquests serveis.