Trobada sobre desenvolupament i creació de videojocs, a Reus

05.05.2016

Aquest cap de setmana la Fira de Reus acull el GameJam URV Reus, una trobada de tres dies dedicada al món del desenvolupament de videojocs, on els participants podran demostrar el seu talent amb la creació d'un videojoc sobre un tema en concret. Amb la trobada es pretén impulsar l'ecosistema de creadors de videojocs a les nostres comarques.

Redacció TINET. El GameJam URV Reus esdevindrà un espai en comú on professionals del sector, estudiants i creatius locals desenvolupin, en un temps reduït de màxim 36 hores, un videojoc sobre la temàtica que s'estableixi a l'inici. Però, més enllà de l’objectiu de crear productes durant la jornada, els organitzadors busquen potenciar la relació entre els actors necessaris per impulsar el ecosistema de creadors de videojocs al nostre territori.

La GameJam URV Reus vol ser una plataforma on tots aquells interessats en aquest tema puguin gaudir de ponències per professionals del sector que explicaran la situació actual del mercat, integrar-se en un equip multidisciplinar amb el qual compartir l’experiència de crear un producte nou, i gaudir d’un equip de mentors experts que aportaran la seva experiència en el món dels videojocs.

El sector dels videojocs és troba en una fase de constant creixement, essent ja el sector cultural que més factura en l’actualitat. Catalunya s’està convertint en un dels referents mundials pel que fa a empreses puntures de desenvolupament de videojocs, i aquesta importància cada cop més té un impacte directe en els professionals de les nostres comarques.

El GameJam URV - Reus està organitzat pel Google Developer Group TGN, el grup ThinkIT_ i alumnes d’informàtica de la URV, amb la col∙laboració del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. La GameJam URV Reus està inclós als actes de celebració dels 25 anys dels estudis d’enginyeria informàtica a la demarcació de Tarragona.

La jornada ha estat possible gràcies al patrocini de l’Ajuntament de Reus, firaReus, URV, Mensula Studios i el Gato Gaming. L’equip organitzador disposa d’àmplia experiència en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments, ja que ha organitzat diverses hackathons dedicades a la creació d’aplicacions mòbils que poguessin tenir viabilitat real al mercat en els camps de les ciutats intel∙ligents, l’educació i la gamificació.

Destinataris

Les jornades estan dirigides a tots aquells interessats en el món dels videojocs, professionals del sector, estudiants universitaris del graus d’informàtica o de cicles de formació superior. També s'obre a tots aquells creatius, dissenyadors i il∙lustradors interessats en crear el seu primer videojoc amb el suport dels mentors que formen l’equip organitzador.

Cal remarcar que dins de l’equip de mentors hi ha Raul Herrero, exalumne de la URV i actualment head of production de l’empresa de creació de videojocs espanyola Digital Legends Entertainment, que, entre d’altres treballs, va intervenir en la creació del famós videojoc Commandos.

Les inscripcions, tant per a participants com per assistents, són gratuïtes i es poden realitzar a través del web gamejamreus.gdgtarragona.net, on també s'hi pot trobar tota la informació de l'esdeveniment.