Una trentena de participants al 6è Instameet Penedès

13.11.2014

El passat dissabte, 8 de novembre, va tenir lloc el 4t Most&Blogs o 14è Vins&Blogs de la Penedesfera i #6InstameetPenedès amb motiu del Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava. Aquest esdeveniment deslocalitzat i escampat pel territori penedesenc que se celebra del 6 al 16 de novembre i va ser l’acte principal del Dia Europeu de l’Enoturisme 2014 al Penedès.

Amb projeccions a Vilafranca del Penedès i altres espais de la comarca, va incloure un Vins&Blogs de la Penedesfera i la 6a Instameet Penedès dins el seu programa. El VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya va acollir la trobada amb la participació d’una trentena de bloguers i instagramers d’arreu de Catalunya amb invitació oberta entorn de la cultura audiovisual per parlar de cinema, fotografia, sèries de televisió, curtmetratges, etc.

La jornada va començar amb una visita guiada al campanar de la basílica de Santa Maria per admirar el paisatge vitivinícola a l’entorn de Vilafranca del Penedès, per gentilesa de Tríade Serveis Culturals, i a l'exposició del renovat Palau Reial a càrrec del director del VINSEUM Xavier Fornos. Va continuar amb la projecció del conjunt de curtmetratges “Històries del vi” i va finalitzar amb la degustació de caves Mas Can Colomé i formatges Xerigots. També es va celebrar una trobada d’instagramers dins el Most&Blogs, el #6InstameetPenedès, amb un concurs fotogràfic amb diversos premis comunicats al web http://www.penedesfera.cat. A la millor galeria de fotos publicades a Instagram, una nit per a dues persones en un allotjament de l’Associació de Masies del Penedès. Entre els assistents a la trobada de la Penedesfera es va sortejar una entrada doble per a la cloenda del festival.

 
El format dels Vins&Blogs és molt semblant al conegut com a Beers&Blogs, però personalitzat al Penedès en espais singulars, i es desenvolupa segons la convocatòria de cada bloguer organitzador. La Penedesfera és la comunitat de blocaires i interessats en el web 2.0 i les TIC de l’Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf. És la xarxa d’aquest tipus més nombrosa i activa de Catalunya amb més de 1000 membres i secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Puntualment organitza les trobades informals Vins&Blogs i anualment les Jornades de la Penedesfera per difondre la Societat de la Informació i el Coneixement.

Font: Pendedesfera.cat