'Junts per una Internet millor', el lema del Dia de la Internet Segura 2019

05.02.2019

Redacció TINET. Avui, 5 de febrer, se celebra a Europa el Dia de la Internet Segura per conscienciar a la població sobre la importància de fer una xarxa més segura. En aquesta edició, el lema escollit és "Junts per una Internet millor" amb la voluntat d'animar a tots els grups d'interès que s'uneixin i participin en la creació d'una Internet millor per a tothom, i especialment entre els usuaris més joves.

Dia de la Internet Segura 2019El món digital pren cada dia més importància en la nostra vida. Milers de milions de dades personals circulen per la xarxa de xarxes cada segon i, per molts protocols de seguretat que s'implantin, qualsevol dada és vulnerable. Dades mèdiques, fotografies personals, compres... la nostra vida és a la xarxa.

En aquest sentit, és important prendre consciència de l'ús que fem i de què publiquem a Internet i, també, d'ajudar a la gent del nostre entorn perquè també ho faci. Infants, adolescents, adults... que per la seva falta d'experiència a la xarxa poden no ser conscients, per exemple, de les conseqüències de la seva activitat a la xarxa. La prevenció és clau per evitar danyar la pròpia imatge digital a la xarxa, evitar ser victima d'estafes, mantenir privades les dades personals...