La necessitat de reducció de la bretxa digital centra un any més el Dia d'Internet

17.05.2023

Com cada any, el 17 de maig se celebra el Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació. Conegut popularment com a Dia d'Internet, aquesta jornada té l'objectiu de sensibilitzar sobre les possibilitats que l'ús d'Internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) poden oferir a la societat i a l'economia i, també, de fomentar la necessitat de reduir la bretxa digital.

En els darrers deu anys, el tema de la connectivitat s'ha tornat més complex i exigent. Ja no n'hi ha prou amb facilitar la connexió a Internet a tothom. Una connectivitat universal efectiva -la possibilitat de gaudir d'una experiència en línia segura, satisfactòria, enriquidora, productiva i assequible- és el nou imperatiu. Els països menys avançats són lluny d'aconseguir-ho. La bretxa digital entre aquests països i la resta del món mostra pocs signes de reduir-se. Mentre el món es torna cada cop més expert a aprofitar Internet per generar valor, els països menys avançats corren el risc de quedar-se encara més endarrerits.

En l'edició d'enguany, la Unió Internacional de les Telecomunicacions (organisme depenent de Nacions Unides) ha volgut centrar la diada al voltant del tema “Apoderar els països menys desenvolupats a través de les tecnologies de la informació i la comunicació”. La UIT fa una crida als sectors públic i privat perquè es comprometin a assolir la connectivitat universal i la transformació digital en aquests països a través de la seva Coalició Digital Partner2Connect.

Dia d'Internet 2023