Les oportunitats que ofereixen les TIC per a un envelliment saludable centren el Dia d'Internet 2022

17.05.2022

Internet i les TIC ens ofereixen cada vegada més noves possibilitats per a facilitar-nos la nostra vida en el dia a dia, també quan ens fem grans. Des de la teleassistència o estar connectats amb videotrucada amb els nostres familiars... a fins a noves formes d'assistència i de suport amb l'ajuda d'aplicacions o, fins i tot, de petits robots. La tecnologia ens brinda noves oportunitats pel nostre futur daurat, tot i que avui dia encara ens presenta alguns reptes als quals cal fer-hi front. La bretxa digital en una part de la població comporta problemes com els ocasionats amb la substitució de la banca física per la banca digital.

Aquest 17 de maig se celebra un any més el Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació o Dia d'Internet. La Unió Internacional de Telecomunicacions, l'agència de Nacions Unides encarregada de promoure aquest dia, ha volgut centrar la celebració d'enguany en les tecnologies digitals per la gent gran i l'envelliment saludable.

La tendència demogràfica que caracteritzarà el segle XXI serà l'envelliment de la població mundial. En aquest sentit, les telecomunicacions i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) poden oferir un important paper a l'hora d'ajudar a les persones a mantenir-se sanes, connectades i independents tant físicament com emocionalment. A la vegada, també poden ajudar a construir ciutats més intel·ligents, a combatre la discriminació per motius d'edat a la feina, a garantir la inclusió financera de les persones grans i a prestar assistència a milions de cuidadors a tot el món.