EbreBiosfera, l'aplicació de la Reserva de la Biosfera de Terres de l'Ebre

21.06.2017

Redacció. La Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre ha estrenat recentment una aplicació mòbil, EbreBiosfera, disponible per als sistemes Android i iPhone i que es pot descarregar a les respectives botigues oficials (Google Play i AppStore). Es tracta d’una aplicació de destinació, pensada per facilitar el viatge als visitants del territori. Permet moure’s per totes les Terres de l’Ebre amb molta agilitat i dona dues opcions als usuaris: planificar el seu viatge abans d’arribar al territori, o bé, un cop el visitant és aquí, li permet veure des de la seva ubicació exacta tots els actius que té al seu voltant, com ara: rutes, pobles i ciutats, paisatges i natura, gastronomia, punts d’informació, empreses acreditades, entre d’altres.

Una funcionalitat molt interessant a ressaltar és l’anomenada “Els Meus Llocs” que permet a l’usuari registrar-se i guardar els actius turístics preferits, per tal de tenir com una espècie de quadern de viatge a les Terres de l’Ebre i permet fer-ho tant des de la pròpia aplicació mòbil com del web ebrebiosfera.org (accedint com a usuari registrat), ja que es sincronitzen les dues eines. Actualment, l’aplicació està en català i castellà i, en breu, també estarà disponible en anglès i francès, quan aquests idiomes estiguin carregats al web.

El pressupost total d’aquest projecte, que inclou el portal web ebrebiosfera.org i l'aplicació mòbil vinculada, és de 62.500€, finançat un 70% per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya i un 30% per la Diputació de Tarragona. Tant el web com l’aplicació mòbil formen part d’un seguit d’actuacions incloses en el Pla de Foment de Turisme dels 4 consells comarcals de les Terres de l’Ebre, que es van posar d’acord en el seu dia per impulsar aquesta acció en concret i elaborar una pàgina web del conjunt del territori, sota el paraigües de la Reserva de la Biosfera (COPATE).