Google Earth i Google Earth Pro

Explorador planetari

24.07.2015

La millor eina gratuïta per descobrir geogràficament el nostre planeta, així com la Lluna, Mart i una vista de l'univers. Google Earth és una aplicació multidispositiu que permet recórrer la Terra des d'una pantalla. A més de la recreació tridimensional de les muntanyes, també s'hi poden trobar monuments i grans ciutats en 3D i molt més.

 

Google EarthGratuït
Web: www.google.com/earth
Windows, Linux, Mac, Android, iOS i versió web

Google Earth permet explorar la geografia terrestre, també sota el mar, des d'un zoom que va des de l'espai exterior fins a nivell de carrer (amb Google StreetView). L'aplicació també permet realitzar cerques d'empreses, sobrevolar paisatges inòspids, recrear realitats en 3D (edificis i arbres), viatjar al passat amb fotografies aèries antigues... A més a més, es poden visualitzar recorreguts de GPS i compartir-los amb altres usuaris.

La reacreació tridimensional de Google Earth es complementa amb molts altres tipus de continguts, organitzats per capes, i que es poden mostrar o amagar segons la voluntat de l'usuari: fotografies de Panoramio, mapes de carreteres, fronteres, contingut divulgatiu, entre molts altres.

Google Earth Pro, gratuït

La versió profesional de Google Earth va deixar de ser de pagament des de principis de l'any 2015. Aquesta versió està disponible per ordinadors amb sistema operatiu Windows i Mac i cal disposar d'una clau de llicència (cal registrar-se prèviament), però aquells usuaris que ja disposin d'un compte de Google només cal que s'identifiquin amb la seva adreça electrònica i la clau GEPFREE per accedir a totes les funcions.

Google Earth Pro aporta, a més de les característiques bàsiques, funcionalitats més avançades dirigides especialment a les empreses: imprimir imatges de gran resolució per a presentacions i per a informes. produir material per a mitjans de comunicació, importació de fitxers i dades a gran escala, calcular distàncies i àrees amb diverses eines de mesura...