Opera

Navegador

10.04.2015

Ràpid navegador web, des de la seva versió 8.5 és gratuït i sense publicitat. Fou el primer, l'any 2000, a incloure la navegació per pestanyes. Entre les seves múltiples característiques hi podem trobar un gestor de descàrregues BitTorrent integrat o la possibilitat de guardar notes de les pàgines que visitem. Disposa de complements.

 

OperaGratuït
Web: www.opera.com
Windows, Linux, Mac, Android, iOS i Windows Phone

Opera és un dels navegadors més coneguts després de Chrome, Firefox i Explorer, als quals no els té res a envejar. Destaca per les seves innovacions a l'hora de facilitar la navegació per Internet.

Entre les darreres novetats hi trobem la funció Descobreix (mostra les darreres notícies més destacades), Opera Turbo (comprimeix les pàgines en les xarxes lentes), funció Prestatge (captura pàgines i les conserva), sincronitazació de marcadors (enllaços d'interès personals) entre dispositius...

Fou el primer en incloure la navegació per pestanyes, avui dia imprescindible. A més, ha incorporat noves característiques molt funcionals com un gestor de notes, l'anomenat Speed Dial (marcació ràpida) per accedir més ràpidament als nostres webs preferits, miniatures de vistes preliminars de pàgines, previsualització de feeds (abans de subscriure's-hi), navegació privada... i moltes més coses.

Opera als mòbils
Opera també disposa de versions del navegador per a dispositius mòbils: Opera (Android), Opera Mini (Android, iOS i Windows Phone) i Opera Coast (iOS).