StopCovid19Cat, l'aplicació per fer un seguiment de l’evolució de la pandèmia del coronavirus a Catalunya

Controla el teu estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense tensionar els serveis sanitaris

27.03.2020

StopCovid19Cat és una nova aplicació per a dispositius mòbils amb la qual es pretén fer un seguiment de l’evolució de la pandèmia del coronavirus a Catalunya. Aquesta nova eina ha de contribuir a detectar la malaltia, fer un seguiment dels pacients, veure com evoluciona la pandèmia i afavorir la presa de millors decisions en l'àmbit públic.

La ciutadania es pot descarregar l’app i, després d’un senzill procés d’acreditació, controlar el seu estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense tensionar els serveis sanitaris.

L’app ajuda les persones que presenten algun símptoma específic de COVID (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general, etc.) per mitjà d’un senzill test, que proporcionarà la informació necessària.

El sistema de salut rebrà aquesta informació i cadascun dels dispositius assistencials faran les accions necessàries per tal que la persona rebi la millor atenció. En el cas de les persones lleus però amb situació de risc, i en el de les persones greus, s’activaran diferents dispositius sanitaris: entre d’altres, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) o l’atenció primària, per poder atendre el pacient de forma adequada.

L’app també permet fer un seguiment en el temps dels pacients, amb la qual cosa s’obté un coneixement major sobre l’evolució de la pandèmia a tot el país i de forma localitzada per població.

L’app està disponible per a mòbils Android i iOS i, també, en versió web.