El pregó municipal, al mòbil

16.10.2014


Rebre el pregó de l'Ajuntament en temps real al mòbil, guardar els missatges, rellegir-los... i estar en permanent contacte amb la informació de caire ciutadà que el consistori vol traslladar als veïns. Tot això és possible amb l'aplicació eBando, que els veïns poden descarregar de manera gratuïta al seu dispositiu a través de les plataformes per a android, iOs i que properament també estarà disponible per al navegador Firefox.

Per fer-ne ús, prèviament, l'Ajuntament corresponent haurà de contractar el servei, amb un preu molt assequible: dels 60 als 120 euros anuals, en funció del nombre d'habitants de la població. L'eina té especial interès per a municipis petits que no disposen d'aplicacions o sistemes propis d'avís per a dispositius mòbils.

Segons els seus creadors, l'aplicació no pretén substituir els tradicionals pregons de les poblacions petites i mitjanes a les quals s'adreça (d'entre 1.000 i 15.000 habitants) sino complementar i/o millorar els sistemes ja existents. Els missatges poden arribar directament als interessats sense fer noves instal·lacions i permet cobrir zones dels municipis on no és possible arribar en òptimes condicions: urbanitzacions, nuclis rurals.. També permet als veïns rebre la informació des d'allí on es trobin, encara que sigui fora del seu municipi.

Els Ajuntaments són els encarregats de gestionar les informacions per a què arribin a l'aplicació i, per tant, als usuaris. Els veïns, a més de descarregar gratuïtament l'app, hauran de seleccionar el seu municipi. Quan hi hagi alguna informació nova els serà notificada (poden configurar la manera de rebre les notificacions: a la barra superior només, amb so o sense...) L'usuari pot eliminar les informacions un cop llegides, o bé conservar-les si vol revisar-les en algun moment. La cerca permet comprovar si el propi municipi, o algun altre sobre el qual es tingui interès, disposa d'aquest servei. Si és així, només caldrà  afegir-los (es poden rebre els missatges de diverses poblacions, si volem) i ja serà possible rebre les informacions i consultar-les en qualsevol moment.

En l'actualitat, set municipis de les nostres comarques compten amb aquest servei: Móra d'Ebre, La Torre de l'Espanyol, Vinebre, Vimbodí i Poblet, Ascó, Riudoms i Riudecanyes.