FiraReus acollirà el proper 25 d’octubre el GDG DevFest

Es tracta d'una jornada tecnològica que compta amb el suport oficial de Google i està organitzada pel GDG Tarragona

13.10.2014

Al GDG DevFest es realitzaran diverses ponències relacionades amb productes i tecnologies Google. Es donaran a conèixer i es tractaran en profunditat les últimes tendències dels dispositius wearables (com les Google Glass), així com el desenvolupament d'aplicacions per aquests dispositius. A més, paral·lelament es durà a terme un hackató, un concurs de programació d’aplicacions.

L’objectiu de la jornada GDG DevFest Reus és potenciar el coneixement tecnològic a la ciutat, així com compartir experiències amb altres professionals del sector TIC i que estiguin interessats en les últimes tendències del desenvolupament d’aplicacions mòbils i per dispositius wearables.

Els GDG DevFest són esdeveniments organitzats pels Google Developers Groups (GDG) d’arreu del món. Tenen lloc entre els mesos de setembre i novembre i se centren principalment en tecnologies Google. Per primera vegada, aquest any es celebra el GDG DevFest Reus, de la mà del GDG Tarragona, un grup format per experts en desenvolupament d’aplicacions, tecnologies TIC i implicats en iniciatives tecnològiques de difusió arreu del territori.

Ponents del GDG DevFest Reus 2014La jornada l’organitza el GDG Tarragona amb la coorganització de firaReus i TarracoDroid, i compta amb el patrocini de Google, l’empresa local Sm4rt Cities i la regidoria d’Innovació, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus. D’altra banda, també hi col·laboren TINET juntament amb la Diputació de Tarragona, 2Xips, Visca la bona vida i Dos Punts. L’esdeveniment rep suport de Reus Transport i Remotte amb l'aportació dels premis pel hackató sobre Android Wear i el desenvolupament amb Remotte SDK.

Activitats

Al GDG DevFest es realitzaran diverses ponències relacionades amb productes i tecnologies Google. Es donarà a conèixer i es tractarà en profunditat les últimes tendències dels dispositius wearables (com les Google Glass), com realitzar aplicacions per aquests dispositius mitjançant la plataforma Android Wear, en alça des de la seva presentació a San Francisco el passat mes de juny. Els Android Wear, entre altres coses, permeten als usuaris interaccionar amb el telèfon, la casa o el cotxe des del canell, tot fomentant la interacció amb l’entorn amb l’ànim de facilitar la vida a l’usuari d’aquest sistema.

A la jornada es tractaran aspectes sobre l’ecosistema d’Android per la comunitat de desenvolupadors de Tarragona, experts en tecnologies TIC, i concretament sobre Android TV, Android Wear, Gamificació, Disseny, Monetització i Videojocs. Simultàneament, es durà a terme un hackató, un concurs de programació d’aplicacions, enfocat a wearables. Des de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda es programaran les diverses aplicacions, que després es mostraran a tots els assistents.

Destinataris

El GDG DevFest Reus està adreçat a tothom que desitgi conèixer les noves tecnologies que seran tendència en el futur. Durant la jornada els desenvolupadors del territori tindràn l’oportunitat de participar al hackató (marató de programació) sota dues temàtiques diferents: mobilitat urbana i interacció de Google Glass amb Remotte (empresa extremenya que ha desenvolupat el primer dispositiu d’interacció amb les Google Glass).

Inscripcions

Les inscripcions al DevFest Reus són gratuïtes i ja es poden fer mitjançant el portal web de la jornada (http://devfest.gdgtarragona.net), en el qual s'hi pot trobar més informació sobre l'agenda d'activitats, els diversos ponents, etc.