Noves apps municipals de Vila-seca i Cambrils

21.07.2016

Els ajuntaments de Vila-seca i de Cambrils han presentat aquest juliol les seves respectives aplicacions per a dispositius mòbils amb informació municipal i destinades, també, a l'àmbit turístic. En ambdós casos estan disponibles gratuïtament a les botigues d'aplicacions d'Android i d'iOS.

L'emblema municipal és la icona de l'aplicació Vila-seca ActivaVila-seca Activa

“Vila-seca Activa”, disponible de manera gratuïta als mercats d’iOS i Android, contempla tres eixos principals: la promoció del teixit comercial del municipi (amb més de 200 comerços allistats), la informació turística (llocs d'interès, hotels, restaurants) i la divulgació cultural (agenda i programes de festa major).

Tota la informació disponible compta amb una geolocalització, per tal que els usuaris que hi accedeixin puguin ubicar amb facilitat els actes de l’agenda cultural, els comerços i els punts d’interès. Cal destacar, a més, que la informació es pot visualitzar en 5 idiomes: català, castellà, anglès, francès i rus.

Cambrils

La nova app 'Cambrils' -cal diferenciar-la de l'anterior aplicació, 'Cambrils 24h'- ofereix tota la informació del municipi en mobilitat i des de qualsevol lloc. Els usuaris que la descarreguin podran escollir si hi volen accedir com a residents, és a dir, com a veïns i veïnes de Cambrils, o bé com a visitants. Per altra banda, els visitants podran escollir la descàrrega d’informació en sis idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany i rus.

Des de la nova app es poden consultar actes d'agenda i notícies de Cambrils; un directori de comerços, establiments gastronòmics i hoteleria, amb informació de contacte, rutes per arribar-hi i indicacions; punts d’interès i atractius turístics pels visitants; xarxes socials municipals, per tal d’estar informat al minut, malgrat no ser seguidor d’aquestes xarxes, i campanyes i esdeveniments importants.

L’aplicació també està disponible per telèfons i tauletes amb sistema operatiu Android i iOS.

Icona de la nova aplicació de CambrilsMulticanalitat i ecosistema

Els continguts de la nova aplicació són contrastats atès que surten de la pròpia pàgina web de l’Ajuntament de Cambrils. D'aquesta manera el sistema intern de l'aplicació és autònom i sostenible de forma que reutilitza tota la informació ja disponible als canals actuals, com la web i les xarxes socials, i es canalitza mitjançant l’app on està el resident o el visitant.

El sistema, més enllà d’oferir-se pel canal mòbil, permet la multicanalitat i, per tant, tota la informació de l’app també està disponible en les pantalles interactives ubicades en diferents punts del municipi. A més, Així mateix, el sistema ha permès construir el portal captiu del nou servei Wi-fi Cambrils Connecta, el qual es basa en la mateixa plataforma i font d’informació.

L’app Cambrils ha estat desenvolupada des d'Ubime, una app que permet navegar per la informació, oferta d’esdeveniments i serveis de diferents municipis. Això es converteix en una nova via de captació de possibles usuaris i potencials visitants al municipi. D’aquesta manera es generen sinèrgies i s’aprofiten economies d’escala, recursos i visibilitat.