Oberta la convocatòria per participar al XXI Premi TINET de narrativa breu

La convocatòria s'emmarca dins del cartell de Premis Literaris Ciutat de Tarragona

19.10.2017

Aquesta setmana s’ha obert la convocatòria de la 28a edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Com ja és habitual des de l’any 2011, any en què es va produir una reformulació d’aquesta convocatòria, els premis seguiran la línia marcada a les darreres sis ocasions i constarà dels següents premis: 28è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, 18è Premi-beca de traducció Vidal Alcover i 21è Premi de narrativa curta per Internet TINET.

Així, el Premi Tinet està dotat amb 1.000 € per la Diputació de Tarragona i s’hi poden presentar contes en català, de tema lliure, d’entre 3 i 6 pàgines; l’edició de l’obra guanyadora junt a 14 finalistes corre a càrrec de Cossetània Edicions. Cal afegir que el volum corresponent a l'anterior edició d'aquest premi, Obsessió i altres contes, editat per la mateixa editorial, serà presentat el 14 de novembre, a les 19 h, a la Llibreria de la Rambla.

Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2017-2018Pel que fa al Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 € i s’hi poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines; l’edició corre a càrrec d’Angle Editorial.

Per últim, el Premi Vidal Alcover, que té la característica de premi-beca, està dotat amb 12.000 € i s’hi poden presentar projectes de traducció al català d’obres literàries que, per la seva com­plexitat i importància i per la dedicació que comportin, impliquin la necessitat d’un ajut econòmic per ser duts a terme; l’edició de les obres corre a càrrec d’Edicions de 1984.

Els treballs que optin als premis es poden presentar des de la data d’avui fins al 15 de gener de 2018 i el lliurament tindrà lloc a Tarragona el proper mes de maig, en un acte que s’anunciarà oportunament.

Atesa la bona marxa de les darreres edicions, l’organització ha considerat convenient de no introduir-hi cap modificació significativa, fora de la renovació parcial d’alguns membres dels jurats, tal com ja es fa de manera ordinària.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona van ser iniciats per Òmnium Cultural del Tarragonès. Des de 1992, a la convocatòria s’hi va afegir l’Ajuntament de Tarragona i, a partir de 2002, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.