Un projecte d’emprenedoria vinculat a la URV guanya un concurs d’idees de negoci sobre l’“Internet de les Coses”

El projecte proposa utilitzar el mòbil com a dispositiu per a poder entrar i sortir dels pàrquings de barrera sense necessitat d'utilitzar tiquets ni caixers.

27.06.2014

El projecte Sparking, vinculat al grup de recerca CRISES de la URV, ha resultat guanyador del concurs d’idees de negoci organitzat per l’empresa CISCO, gegant de les comunicacions i internet, i centrat en el concepte de l’Internet de les coses. Com a reconeixement a la qualitat del projecte l’empresa CISCO ha convidat a l’equip del projecte a fer-ne la presentació pública durant la convenció anual que es va celebrar el mes passat a Madrid, l’anomenat CISCO Spain Connect, on van participar més de 2.000 persones.

Sparking proposa una solució innovadora per al negoci dels aparcaments urbans. Una solució que permet entrar i sortir dels pàrquings sense necessitat d'utilitzar tiquets en format paper i sense necessitat de pagar com es fa actualment. Està basada en una aplicació per a dispositiu mòbil que facilita la comunicació entre els vehicles i les barreres d'entrada i sortida dels aparcaments de manera que els conductors poden entrar i sortir quasi automàticament, sense necessitat d'aturar el cotxe i que permet també pagar directament a través del propi mòbil sense necessitat de passar pel caixer.

La solució –que va presentar Josep Maria Gastó, membre de CRISES- simplifica el procés de pagament que es pot fer automàticament a través del mòbil mitjançant una passarel·la de pagament. L’usuari pot sortir de manera còmoda sense necessitat d’usar cap tiquet ni targeta.

En aquests moments l'equip d'Sparking treballa en un primer projecte d'implantació del nou sistema en un pàrking de Tarragona. L'interès i suport mostrat al projecte per CISCO ha facilitat que una de les multinacionals més importants del sector de aparcaments valori fórmules d'integració i comercialització de la solució a nivell internacional.

Al concurs es van presentar més de 100 propostes de tot Espanya. Totes elles van passar per un rigorós i exhaustiu procés de selecció i presentació que va incloure un període d’entrenament a Madrid.