The Art of Reading, un joc per aprendre anglès de manera amena

Es tracta d'una aplicació mòbil fruit d'un projecte Erasmus+ coordinat per la URV. Promou que l’estudiant guanyi nou vocabulari i millori la comprensió lectora en textos acadèmics

19.03.2019

Redacció TINET / URV. Unir l’aprenentatge de l’anglès i el joc en una aplicació és el que ha fet el projecte europeu Strategies App (StratApp) – The Art of Reading, una aplicació mòbil per motivar els estudiants universitaris a millorar la seva comprensió lectora de l’anglès. L’aplicació promou que, de forma divertida i distesa, l’estudiant guanyi nou vocabulari, acceleri i millori la comprensió lectora en textos acadèmics i demostri habilitat en les respostes mentre juga.

El funcionament de l’aplicació és molt senzill. Un cop registrat, el jugador inicia una primera prova que el situarà al nivell corresponent (B1 o B2). A partir d’aquí, s’aniran superant minijocs i col·leccionant insígnies fins acabar completant el joc sencer. L’objectiu és que, una vegada finalitzat el joc, l’estudiant s’hagi impregnat de les estratègies necessàries per convertir-se en un lector eficient en llengua anglesa.

Els textos i activitats disponibles a l’aplicació han estat dissenyats per professorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Un projecte europeu coordinat per la URV

StratApp, abreviació de Strategies App, és un projecte Erasmus+ coordinat per la URV. La professora de la URV Mar Gutiérrez-Colón, investigadora del Grup de Recerca Aplicada en Educació i Tecnologia (ARGET),  lidera el grup internacional d’investigadors i professionals de tecnologies de la informació que s’han encarregat de desenvolupar una aplicació basada en jocs. Per desenvolupar el projecte la URV treballa en col·laboració amb d’altres cinc institucions europees: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Wyzsza Szkoła Lingwistyczna de Czestochowa (WSL) de Polònia, el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC),  la companyia Amistad IT de Polònia i la Université de Pau et des Pays de l’Adour (UPPA) de França.

Descàrrega gratuïta

L’aplicació està disponible per a la seva descàrrega per a sistemes iOS i Android.  Per tal de millorar l’aplicació, els jugadors poden valorar l’aplicació a través d’una enquesta disponible en català, castellà, anglès, francès i polonès.