Fins a 274 participants competiran amb els seus relats en la 25a edició del Premi TINET

Es tanca la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona d'enguany amb nou èxit de participació

20.01.2022

El passat dia 15 de gener va tancar-se el termini de presentació de treballs als Premis Literaris Ciutat de Tarragona en l’edició actual de 2021 - 2022. Un cop revisats tots els originals i fet el recompte, el resultat ha estat de 274 treballs presentats al Premi de narrativa curta per Internet Tinet, 148 obres ho han fet al Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler i, finalment, 12 s’han presentat al de Traducció Vidal Alcover. Totes juntes sumen un total de 434 obres.

Cartell dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2021-2022El nombre de treballs presentats al Premi Tinet és el sisè de tota la història del premi, amb un màxim de 336 l’any 2012. El nombre de novel·les presentades al Premi Pin i Soler representa el segon més alt de tota la història del Premi. El més alt va ser l’any passat, en què van presentar-se'n 149; una més que enguany. Al llarg de tota la seva història, aquest premi registra un total de 1.669 obres presentades. I el premi Vidal Alcover és el desè de la història del premi, amb un màxim de 20 projectes el 2016. 

El nivell de participació continua sent molt alt, sobretot en el premi de novel·la Pin i Soler, que es consolida com el més participatiu en llengua catalana. Des de l’organització, es considera que aquesta participació és un reflex de la confiança que la gent del sector té dipositada en els Premis Literaris Ciutat de Tarragona.   

En tots tres premis es detecta que els participants provenen dels diferents territoris de parla catalana i fins i tot de fora. Pel que fa al premi de traducció, els projectes presentats proposen traduir obres d’un ventall ampli de llengües. Concretament, anglès, francès, italià, portuguès, grec modern, ucraïnès i japonès. Quant a gèneres, la majoria corresponen a poesia, però també hi ha narrativa, assaig, teatre, memòries i reportatge. I, pel que fa a èpoques, en aquesta ocasió, totes les obres són dels segles XIX i XX.    

A partir d’aquest moment, els lectors que fan la preselecció de les obres i els membres dels jurats corresponents començaran a treballar perquè, el proper 21 de maig, es puguin fer públics els tres veredictes. 

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, s’organitzen a través de la Casa de les Lletres i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joieria Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.