LanguageTool

Revisió gramatical i d'estil

28.05.2015

Corrector gramatical i d'estil en català. L'aplicació, que dóna suport a altres llengües, està disponible com a programa independent o com a complement per a les suites ofimàtiques LibreOffice i Apache OpenOffice i, també, per a Firefox. A més, de ser un corrector ortogràfic, LanguageTool aplica més d'un miler de regles per a trobar errades en textos escrits en llengua catalana.

 

LanguageToolSoftware lliure
Web: languagetool.org/ca
Windows, Linux i Mac

LanguageTool és programari lliure i el seu funcionament és similar a la d'un corrector ortogràfic habitual. L'aplicació subratlla els possibles errors en el text, i l'usuari únicament cal que passi el ratolí per sobre perquè li apareguin les alternatives correctes.

Entre els apectes que revisa l'aplicació destaquen:

  • La gramàtica
  • Les majúscules i les minúscules
  • Les confusions i els errors de picatge
  • Els errors de puntuació
  • Les paraules errònies segons el context
  • Les variants regionals i les preferències estilístiques i editorials (opcionals i configurables)

Tot i la seva gran utilitat, l'aplicació pot presentar alguna petita limitació que es pot mostrar amb una falsa alerta (per exemple, quan en el text apareixen paraules no catalanes o noms propis que coincideixen en paraules comunes catalanes).

Nota: LanguageTool està desenvolupada amb Java, per aquest motiu serà necessari instal·lar a l'ordinador, en cas que no la tinguem, la darrera versió de l'aplicació d'entorn Java.